harrievandongen

Taxaties van woningen, ook de agrarische sector

Een onroerende zaak kent vele waarden, of het nu om een woonhuis, bedrijfspand, boerderij of een landgoed gaat.

Voor de koper en de verkoper is de verkoopwaarde van belang. Voor de verzekering praat men over de herbouwwaarde. De bank vindt de executiewaarde van belang en de fiscus rekent met de economische waarde.

Voor alle partijen is het belangrijk om op een gegeven moment te beschikken over een realistische waardebepaling.

Op basis van de laatste inzichten wordt altijd de marktwaarde getaxeerd, rekening houdend met alle omstandigheden die op de getaxeerde onroerend zaak van toepassing zijn.

Taxatie kan ook van belang zijn bij het ontwikkelen van een nieuw plan, de overheid vraagt soms een planschade risicoanalyse.

Onder invloed van de crisis zijn nadere eisen gesteld aan taxateurs die zijn verankerd in de diverse reglementen van de certificerende instellingen en brancheorganisaties. Door lid te zijn van deze organisaties wordt duidelijkheid verschaft dat de taxateur aan de eisen van vakbekwaamheid voldoet en op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in het vakgebied.

Lid van

Ik ben Lid van brancheorganisatie Vastgoedpro. Verder sta ik in het register van VastgoedCert en sta ik in het register van NRVT (Nederlands register Vastgoed Taxateurs). Daarnaast kan ik taxeren voor financiering woningen validering via NWWI, wat belangrijk is voor veel banken en andere financiers.

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen?